Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2009 06:30 - Дебрецен набоде Левски с 2-1
Автор: ninariz Категория: Спорт   
Прочетен: 568 Коментари: 0 Гласове:
1



19 август 2009 23:30
Сините без шансове за Шампионската лига, след като бяха премазани на Герена

Дебрецен набоде Левски с 2-1 и превърна мечтите си за влизане в Шампионската лига в почти непостижима мисия. Във втори пореден опит да преодолеят предварителните кръгове сините бяха трагични и напълно логично са на път да запишат поредната си евроидиотска изява и да продължат кошмарното си представяне срещу унгарски отбори. В 12-ата минута Боднар прободе левскарите след невероятен шут от около 40 метра. Бардон върна надеждата на стадион „Георги Аспарухов“ в 51-ата минута, но логичното се случи и в 77-ата Цвиткович разстреля Петков и отряза крилата на Левски.

На практика като футболни стойности Левски не отстъпваше в кой знае в каква степен на своя съперник, но безумно треньорско решение на Ратко Достанич закопа българския представител. Точно в мача на годината за сините сърбинът реши да прави експерименти в отбраната, които се оказаха пагубни. В отсъствието на Миланов наставникът преквалифицира Веско Минев като десен бек и странно защо Бензукан остана на пейката. На мястото на Минев пък застана натежалият Вагнер, който вече е със статут по-скоро на резерва. С оглед липсата и на Гаджев това на практика матира отбраната на Левски и остави сините без крайни бранители. Централните защитници в лицето на Топузаков и Генев положиха огромни усилия да запълнят тази празнина, но това просто нямаше как да се случи, като в крайна сметка в много моменти от мача Дебрецен си подаваше спокойно буквално в наказателното поле на домакините. Дефанзивните халфове на сините също поддадоха, като Сърмов за пореден път показа, че се справя много трудно без Гаджев, докато Бардон, който също бе поставен в тази зона, по навик се увличаше в атаки и рядко успяваше да помогне в защитен план. Малко по-добре стояха нещата в предни позиции, където Тасевски бе неутрализиран, но за сметка на това крилата Зе Соареш и Йовов бяха постоянна заплаха за съперника. Техните усилия обаче се оказаха напразни, тъй като липсата на реализатор в състава на Достанич отново си каза думата. Забитият в защитата на Дебрецен – Георги Христов – буквално се скри сред снажните унгарски защитници и не успя цял мач да излезе на стрелкова позиция.

А иначе мачът започна много добре за Левски – сините организираха домакински натиск и с няколко атаки здраво натиснаха гостите. Страшното дойде след 10-ата минута, когато Левски прекрати тази офанзива и позволи и на гостите да играят. Точно тогава се видяха жестоките дупки в защитата на домакините, които се оказаха смъртоносни. Още в 12-ата минута момчетата на Достанич бяха жестоко наказани заради изтеглянето си в по-задни позиции – Боднар пое топката и от около 40 метра изстреля неспасяем снаряд, който порази Георги Петков за 1-0. След това положението на домакините стана дори по-тежко, като унгарците на няколко пъти можеха да удвоят преднината си. В 18-ата минута Леандро също стреля отдалеч, но този път Петков спаси. 8 минути по-късно отново бразилецът опита удара си от границата на наказателното поле, но пак стражът на сините бе на мястото си и боксира топката. След половин час игра пък горната греда спаси Левски след удар с глава на Кулибали. Последваха нови шутове на Рудолф и Кулибали, за щастие встрани от вратата. Едва в края на полувремето домакините излязоха от шока и обсадиха вратата на Полексич. Така в 40-ата минута Зе Соареш бе много близо до гола, но се размина с топката на около 2-3 метра от вратата на унгарците. След секунди пък Йовов пропусна да нанесе голов удар от вратарското поле и хвърли в потрес около 15 хил. зрители на Герена. Ентусиазмът на Левски в тези минути обаче бе прекратен от последния съдийски сигнал за първото полувреме.

През втората част обаче импулсът на Левски продължи и още в 51-ата минута получи достойна награда – Зе Соареш нахлу отдясно подаде на Бардон на точката на дузпата и той с мощен удар изравни резултата. Странно защо обаче вместо да даде криле на сините това попадение сякаш наля олово в краката им и в следващите минути отново Дебрецен доминираше. Унгарците отново приложиха поредица от далечни удари, но този път те бяха неточни. В 77-ата минута обаче прошка нямаше – след центриране отдясно Цвиткович се освободи от защитата на Левски и разстреля Петков за 2-1. От там на сетне Левски просто спука гуми, като сините сами не вярваха вече в обрата. Отчаяна от развоя на мача и поредния неуспешен опит да се превземе ШЛ, синята публика в сектор Б и сектор А заформи меле, с което добави просто още един щрих към тъжната вечер за Левски. Така последният съдийски сигнал на рефера Дюамел дойде при 2-1 за Дебрецен, като Левски вече може да мисли не толкова за реванша, а за групите на Лига Европа.



Тагове:   Дебрецен,   набоде,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ninariz
Категория: Спорт
Прочетен: 70140
Постинги: 38
Коментари: 29
Гласове: 174
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930